dimecres, de desembre 23, 2009

El imperio del miedo




The empire of fear de Brian Stableford fou finalista el 1988 del premi Arthur C. Clarke. Feia força temps que era a casa i el volia llegir.

La veritat és que ha sigut una decepció; com ho fou The Dragon waiting (aquí Cuando el Dragon despierte) de John M. Ford premi World Fantasy del mateix any.

Comença molt bé:

El hombre que se enamora de una dama vampiro no necesita morir joven, pero no puede vivir eternamente. (proverbio valacao)

La idea de partida és molt interessant: una ucronia on els vampirs conviuen amb els humans i l'Europa és un imperi que els pertany. Però la història es va fent feixuga, la part central a l'Àfrica és molt lent, i l'epíleg (que és el que el fa ciència ficció) no acaba de tancar la història.

És una llàstima, una proposta que podia haver esdevingut molt interessant però que a les poques pàgines comença a fer aigües.

Si és que és veritat que tens ganes de saber com acaba la història, però no acaba d'enganxar.

I això que tenia uns moments al País de Gal·les i citava Valle Crucis.

3 comentaris:

  1. Ui, si tenia moments a Gal·les i, tot i així, no t'ha acabat de convèncer, ja el pots tirar! I evidentment, aquest no l'apunto a la llista dels pendents!!


    ;)

    ResponElimina
  2. Recentment he vist "Déjame entrar", la pel·lícula sobre un nen a la Suècia actual, el tema està relkacionat amb el que dius i m'ha agradat molt, els silencis, el temps de narració lent...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Al comentar-ho he cercat a internet i he trobat:

    http://www.dejameentrar.com/

    http://www.aullidos.com/pelicula.asp?id_pelicula=2966

    Sembla que la peli està basada en un llibre. Moltes gràcies per la recomanació.

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"