dijous, de maig 28, 2009

El maestro de la Inocencia


Vai’ regalar aquest llibre a ma mare perquè ens havia agradat força La noia de la perla –regal del Gorka en el meu més trist aniversari, perquè the show must go on- de Tracy Chevalier. Aquell llibre que tractava sobre un dels més grans pintors i inventava una història per els seus quadres –realment la semblança aconseguida amb l’Scarlett Johansson fou superba- i era força interessant.

Aquest nou llibre –amb algun altre escrit entre els dos- torna a tenir un personatge de referència per un servidor dins la trama: William Blake. Emperò, no ha set tant reeixida aquesta vegada la història, des del meu humil punt de vista.

Hom té la sensació que sols ha viscut l’inici, com si encara la història fos per desenvolupar-se. Se’ns han presentat els personatges –no del tot dibuixats, quelcom més que un esbós, però no perfilats-. I l’acció queda mancada de força dramàtica. És un apropament a la sorpresa que el Londres del tombant del XVIII cap al XIX podia comportar per a una família de la campanya; la màgia que suposava descobrir el món del circ; els foscos secrets dels bruts carrers de la ciutat i la pèrdua de la innocència –l’eterna cursa sempre perduda-. Es llegeix tranquil·lament, no es fa feixuc però no acaba d’atrapar-te.

És una llàstima, perquè era una proposta molt interessant que no acaba d’arribar al bon port que cerca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"