dijous, de maig 07, 2009

Poesía de la Guerra Civil Española Antología (1936-1939)



La guerra (in)civil espanyola és un dels períodes més tràgics de la història de la humanitat -de fet, com qualsevulla guerra-. Emperò, fou també una època molt fructífera a nivell litarari, i especialment a nivell poètic, amb una elevada producció a les files republicanes.

En aquest compendi, molt i molt interessant, -a càrrec de Jorge Urrutia- ens mostra exemple dels dos bàndols. Està dividit en diferents seccions -els desastres de la guerra, la vida al front, els herois, la resistència de Madrid-, on podem veure com i què sentien els combatents i/o resistents.

La qualitat dels textos és relativa; tot i que es poden trobar certes joies.

Trobo que és molt important fer reculls com aquests per conèixer la vida, els pensaments i sentiments de les persones que visqueres la tràgica defunció de la II República espanyola.

Com a corolari final, sols afegir que espero que algun dia pugui fer l'homentage que es mereixen els republicans i republicanes que lluitaren per defensar els nostres somnis, amb Palabras para la República.

1 comentari:

  1. Estimat,
    Gràcies per visitar el Papallones i per enllaçar-lo. A pròposit d'aquesta troballa que celebro i és el teu apunt, et convidfo a cercar al papallones, la secció "LES BATALLES DE MARIA" son les vivències de la Guerra civil de la meva àvia a Castelló expplicades en el seu accent.
    Cercaré aquesta antologia.
    Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"