dijous, de gener 12, 2012

El gremio de los magos (Crónicas del mago negro I)


Fa un cert temps vaig topar amb El gremio de los magos voltant per alguna llibreria. Al llegir el text de la solapa interior em causà cert interès, emperò, es va quedar com una possible lectura futura, tot i la pobra impressió que causava la portada i el to infantil que transmetia la sinopsi de contraportada.

«Por extraño que parezca, los Juegos Olímpicos de Barcelona sirvieron de inspiraciñón para el primer ca´pitulo de El gremio de los Magos. En la televisión vi un reportaje sobre cómo las autoridades estaban vaciando la ciudad de vagabundos y sin techo. Esa noche soñé que estaba entre los cientos de personas expulsadas de la ciudad... a manos de un grupo de magos. Me desperté y puse por escrito ese sueño, pensando que por la mañana me reiría al leerlo. Pero no fue así. Tiempo después, encajé esa historia en un mundo de mi creación, donde la magia existía de modo latente y precisaba de una instrucción estricta, un privilegio solo al alcance de los ricos.»

Fa poc el vaig trobar a la biblioteca i vaig decidir en un impuls que li donaríem una oportunitat. El llibre és entretingut, però et quedes amb el regust que podria haver estat quelcom una mica millor. Tot i això, suposo que llegiré les dues altres novel·les que conformen la trilogia de les Crónicas del mago negro.

L'inici, que és el que explica la sinopsi de la contraportada és molt prometedor i em sembla una idea força “original”, el concepte de Purga està molt ben treballat. Els dos primers capítols, la novel·la en té vint-i-nou, són engrescadors. Tot i la prosa senzilla i potser una mica jovenívola entres en la història que et narra. Ara bé, els següents capítols es fan lents perquè et provoquen una sensació de repetició i de manca d'acció que llastren la narració tot i que hi ha algun moment interessant. La segona part peca més o menys dels mateixos defectes, tot i que permet entendre una mica millor la particular màgia d'aquest món. Aquí trobo un encert en la forma com aquesta apareix i del seu control, el vel de misteri dels segles anteriors i la idea del procés de mort dels mags. Però quan arribem als últims capítols tot es precipita. La història és altament previsible, però tot i això segueixes llegint, és una lectura fàcil, les pàgines.

Veurem en les següents dues entregues com es desenvolupa la història, emperò, no crec que variï gaire del que Trudi Canavan ens mostra en aquesta primera novel·la. Una història de fantasia previsible i fàcil de llegir que presenta algunes idees molt interessants però que la prosa senzilla i sobretot l'estil narratiu i senzillesa argumental la llastren.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"