dijous, de gener 14, 2010

presentació de Terra i Cultura



Presentació del CD-Llibre Terra i cultura. II Premi Miquel Martí i Pol, que inclou una vintena de musicacions de poetes catalans. El disc s’enviarà als Centres d’Educació Secundària, com a eina educativa i lúdica i, a més, es distribueix amb l’Enderrock de gener de 2010.

L’acte estarà presentat per Lluís Llach i comptarà amb les actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Clara Andrés, Joanjo Bosk i Ismael Inarejos, entre d’altres com a preàmbul del Festival BarnaSants.

El proper dijous 14 de gener de 2010, a les 19 hores us convidem a la presentació del CD-Llibre Terra i cultura, II Premi Miquel Martí i Pol editat per Cossetània i Enderrock que tindrà lloc a la sala Horiginal de Barcelona. El premi Miquel Martí i Pol, patrocinat pel Celler Vall Llach i dotat amb 5.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill, s’atorga a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia catalana.

La presentació comptarà amb les actuacions de Sílvia Pérez Cruz (guanyadora del II Premi Miquel Martí i Pol), Clara Andrés (guanyadora del I Premi Miquel Martí i Pol), Joanjo Bosk (finalista 2a edició) i Ismael Inarejos (finalista 1a edició), També shi han convidat la resta dels artistes inclosos en aquest CD-Llibre: Maria del Mar Bonet, VerdCel, Josep Tero, Bikimel, Xavier Baró, Mercè Serramalera, Gerard Quintana, Marina Rossell, Oliva Trencada, Abús, Òscar Briz, Andreu Rifé, Marcel Casellas i La Principal de la Nit So Insistent i Poetristes.

La selecció s’ha realitzat entre les prop de cinc-centes musicacions de poemes en català publicades de l’11 de setembre de 2008 a l’11 de setembre de 2009 per un jurat format per Lluís Llach (cantant), Lluís Marrasé (periodista i expresident de l’ACIC), Emili Teixidor (escriptor), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock) i Ramon Muntaner (director de la SGAE a la Zona Mediterrània ). El llibre-disc s’enviarà als centres d’educació secundària, com a eina educativa i lúdica i forma part d’un projecte global per promocionar la música i poesia a les escoles. Amb la revista Enderrock de gener també se’n distribueix una edició especial que inclou el CD.

L’acte és el preàmbul a la 15a edició del Festival BarnaSants, que s’inaugurarà l’endemà amb l’actuació de Cesk Freixas a L’Auditori de Barcelona. Molts dels artistes seleccionats al disc participaran en el BarnaSants 2010.

L’acte estarà presentat per Lluís Llach, i comptarà amb la presència dels editors del CD-Llibre, Enderrock i Cossetània Edicions; els representants de la Fundació Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor i Montserrat Sans; representants del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de la Institució de les Lletres Catalanes que han donat suport a la iniciativa; i a més , el director del Festival BarnaSants, Pere Camps.

ACTE: Presentació del CD-Llibre Terra i cultura. II Premi Miquel Martí i Pol

DIA: Dijous, 14 de gener de 2010

LLOC: Sala Horiginal (Ferlandina, 29. 08001 Barcelona )

HORA: 19 hores

ENTRADA OBERTA AL PÚBLIC

Més info rmació: Jordi Riba 93 237 08 05/ jriba@enderrock.cat

REPERTORI DEL DISC:

01. SÍLVIA PÉREZ CRUZ ”Covava l’ou de la mort blanca” (Maria-Mercè Marçal, Sílvia Pérez Cruz)

02. JOANJO BOSK ”Beatus Ille” (Josep Palau i Fabre, Ignasi Bosch)

03. CLARA ANDRÉS ”Personatges” (Josep Pedrals, Clara Andrés)

04. ISMAEL INAREJOS ”Mira’m els ulls” (Miquel Martí i Pol, Ismael Inarejos)

05. MARIA DEL MAR BONET ”Cançó de la bruixa cremada” (Maria-Mercè Marçal, Maria del Mar Bonet)

06. VERDCEL ”Paraigua, fa # Sol?” (Joan Brossa, Alfons Olmo i Pau Romero)

07. JOSEP TERO ”A Griselda…” (Carles Fages de Climent, Josep Tero)

08. BIKIMEL ”Sonet mig tapat amb un llençol” (Joan Brossa, Vicky de Clascà)

09. XAVIER BARÓ ”Sextina des d’on surt la veu” (Joan Brossa, Xavier Baró)

10. MERCÈ SERRAMALERA ”Frida” (Maria-Mercè Marçal, Mercè Serramalera)

11. GERARD QUINTANA ”A contra-llum, a contra-llei” (Maria Mercè Marçal, Gerard Quintana)

12. MARINA ROSSELL ”Per tu retorno” (Maria-Mercè Marçal, Marina Rossell)

13. OLIVA TRENCADA ”El bé de l’aigua” (Maria Antònia Salvà, Oliva Trencada)

14. ABÚS ”Onadarbre” (Joan Brossa, Agustí Busom)

15. ÒSCAR BRIZ ”Font serena de la llibertat” (Vicent Andrés Estellés, Òscar Briz)

16. ANDREU RIFÉ ”Poema d’amor” (David Monllau, Andreu Rifé)

17. MARCEL CASELLAS I LA PRINCIPAL DE LA NIT SO INSISTENT ”Me’n vaig” (Salvador Espriu, Marcel Casellas)

18. POETRISTES ”Ho sap tothom, i és profecia” (J.V. Foix, Marc Serrats)

La pàgina de Enderrock a la seva secció de notícies (aquí) diu:

14/01/2010
Sílvia Pérez Cruz i una quinzena d’intèrprets del llibre-disc Terra i Cultura, avui a l’Horiginal
Lluís Llach presenta avui a les 19h a l’Horiginal (C/ Ferlandina, 29) el CD-Llibre Terra i cultura. II Premi Miquel Martí i Pol, que edita Cossetània i Enderrock. Amaniran la presentació les actuacions de Sílvia Pérez Cruz (guanyadora del II Premi Miquel Martí i Pol), Clara Andrés (guanyadora del I Premi Miquel Martí i Pol), Joanjo Bosk (finalista 2a edició) així com s’hi han convidat la resta dels artistes inclosos en aquest CD-Llibre. Han confirmat la seva assistència també: VerdCel, Josep Tero, Bikimel, Xavier Baró, Mercè Serramalera, Gerard Quintana, Oliva Trencada, Abús, Òscar Briz, Andreu Rifé, Marcel Casellas i Poetristes.
L'acte és el preàmbul a la 15a edició del Festival BarnaSants, que s'inaugurarà demà divendres amb l'actuació de Cesk Freixas a L'Auditori de Barcelona. Molts dels artistes seleccionats al disc participaran en el BarnaSants 2010.
L'acte comptarà a més amb la presència dels editors del CD-Llibre, Enderrock i Cossetània Edicions; els representants de la Fundació Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor i Montserrat Sans; representants del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i de la Institució de les Lletres Catalanes que han donat suport a la iniciativa; i el director del Festival BarnaSants, Pere Camps.
L’entrada és oberta al públic (aforament limitat).

1 comentari:

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"