diumenge, de gener 24, 2010

Cabaret (the film)



El 3 de maig de 2008 comentava que volia recuperar la pel·lícula Cabaret (aquí); ja que acabava de veure la versió teatral. Es donava la coincidència que la Raquel també havia anat a veure-la, llavors encara no érem parella, i també desitjava revisitar la versió cinematogràfica de Bob Fosse.

Doncs bé, ahir la nit, després d'haver estat jugant per la tarda amb les meves nebodes i d'un agradable sopar, vàrem poder tornar a veure i gaudir de Cabaret, la pel·lícula (per cert, algú sap si hi ha versió en dvd de l'obra de teatre?).

Potser aquesta versió tracta de recuperar més les històries d'Isherwood i té molta més vida fora del Kit Kat Klub, però crec que són força complementàries amb la versió teatral. Qui ja ha vist la pel·lícula ja sap què és genial, i que sempre es pot fer una ullada a aquestes vides una mica al límit en una Alemanya que era tant al límit que caigué al precipici.

Per a qui no l'ha vista, sols puc dir una cosa: a què esteu esperant? Viureu la vida de Sally Bowles com a gran dama del cabaret Kit Kat Club. Com coneix al jove anglès Brian Roberts; com viuen la màgia del cabaret com a oasi en mig de la bogeria/bajanada que era el Berlín dels anys trenta on el NSDAP guiats de la mà del genial Emcee (mestre de cerimònies). Les seves cuites i amistats...

Els números musicals són genials, els personatges sublims, tant Liza Minelli com a Sally i Joel Gray com a mestre (ja ho havia sigut a Brodway) estan genials. També destacar a Michale York i a Helmut Griem. No podem obviar que s'emportà 8 de les 10 estatuetes oscar a les que era nominada davant la gran favorita: The Godfather -qui s'emportà pel·lícula, actor i guió adaptat-.

(+ info: a la wiki) and here)

Sols un consell, veieu-la, torneu a gaudir!

What good is sitting alone in your room?
Come hear the music play.
Life is a Cabaret, old chum,
Come to the Cabaret.

P.S.: ara sols resta llegir els llibres...


4 comentaris:

  1. Va ser una tarda-vespre-nit genials!

    Merci...

    ResponElimina
  2. La peli inoblidable, els números musicals enllaçats amb la història com per exemple el ball de les bofatades i la pallisa a l'amo del cabaret que ha fet fora a un noi de les joventuts nazis o la mítica cançó "Money" després que la Sally ha vist el luxòs cotxe de l'aristòcrata...

    Magnífica.

    ResponElimina
  3. És cert, el muntatge és perfecte. Una grandíssima pel·lícula.

    Espero poder llegir els llibres aviat.

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"