diumenge, de juliol 19, 2009

La Maternitat d'Elna
ara ja fa unes setmanes vai' llegir el llibre La Maternitat d'Elna , de n'Assumpta Montellà. El llibre ens narra l'experiència de com Elisabeth Eidenbenz, dirigint la maternitat d'Elna, entre 1939 i 1944, salvà la vida de 597 infants catalans desplaçants com a conseqüència del cop militar a Espanya l'any 1936. Eren les criatures de les persones exiliades, catalanes i espanyoles, que malvivien en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes.

Gràcies a la creació de la maternitat per part de la jove Eidenbenz, sota l'auspici de la Creu Roja Suïssa i les seves autoritats, aquells infants es salvaren d'una mort gairebé garantida en els camps francesos.

El llibre serveix per comprovar com existeixen persones de bon cor; i com fins i tot quan la humanitat, en global, arriba a les seves cotes més elevades de baixesa queden flors en meitat de l'avocador que fan que la llum sobreixeixi que permeti que la vida flueixi.

Una obra que serveix com a públic, i merescudíssim, agraïment de la gran tasca feta per Elisabeth Eidenbenz; i que per altra banda aporta una mica més de llum a la nostra història.

Un llibre molt recomanable. Dur; però necessari.

2 comentaris:

 1. 3 dies! Ai, quins nyirvis ermità!  TU POTS, EMM!, S.N.!!!

  ResponElimina
 2. Mr. Torture, m'ha agradat molt la recomanació que fas d'aquest llibre. A les meves pàgines frenètiques també vaig comentar el miracle d'aquesta maternitat.

  http://paginasfreneticas.blogspot.com/search/label/Argeles

  Salutacions!

  ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"