dimecres, de desembre 17, 2008

Navidad de un niño en Gales



Un dels més grans poetes, no sols del segle XX, sinó de tota la història fou Dylan Thomas. Aquests dies he gaudit de la lectura del seu poema A Child's Christmas in Wales en versió castellana de Marcelo Covián.

Potser no és l'obra més fàcil per endinsar-se en ell; però, igualment us el recomano. La seva és una lírica molt especial; i la seva obra molt interessant. És una autor que crec que hauríem de conèixer tots un xic més.

No ens enganyem, el fet que dugui el nom de la seva terra el títol era forma de "comprar-me".

Gaudiu de la lectura de la bona poesia.

¿qui no recorda els nadals? ¿per què la infantesa, sempre revisitada, és com una ànima que ens recorda allò que fou i allò que tot i poder ésser no fou? El poema relat ens parla dels eterns records dels nadals sempre iguals: la neu, les escapades amb els amics, els dinars eterns, tot allò que només es fa al nadal perquè és un cop l'any... els nostres records de quan érem petits. I, tant és, si els nostres nadals foren nevats o no, a poble o a ciutat, fa molt o no; aquest poema ens fa reviure aquella època; i, sincerament, us dic que no sé si entren més ganes d'arreulir-se sota una bona manta en companyia de les bones amistats i recordar-les envoltades de l'escalfor d'una llar o de tornar-hi amb tota la família... De com les madalenes de Proust, us sentireu viatjar cap al vostre passat, cap als aiguamolls emboirants dels records.

Crec que Ed Viena a tret una edició en català.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"