dimecres, de juny 25, 2008

El Fantasma de la Ópera


Qui més qui menys oneix la història d'Erik, el Fantasma de l'Òpera. Potser en molts casos més pel musical del 86 de Lloyd Webber -del que veieu el poster coma imatge- que no pas per pel·lícules. El que ja pot ésser més difícil és identificar Gaston Leroux com autor del llibre que ho originà tot.
Acabo de llegir el llibre . És interessant i entretingut; però no és cap meravella. Tot i això, ho recomano a qualsevulla persona que alguna vegada s'hagi sentit atret per la figura d'aquest misteri que viu amagat a la foscor de l'òpera de París.
La història és la relació impossible -els amors per tractar d'ésser perfectes han d'ésser totalment imperfectes- entre Erik, el fantasma, un ésser cadavèric a qui ni sa mare besà, i que sembla un Àngel de la Música -tot i el seu fosc passat a Pèrsia- i Christine Daaé, jove cantant que ajudada pel fantsma en transformarà en la nova gran veu; el tercer personatge -tota història d'amor necessita d'un tercer- és Raoul, l'amic d'infantesa d'ella, que, òbviament també n'és d'enamorat.
És una novel·la gòtica que barreja l'amor i la desolació, el terror i el misteri... La història, narrada com els folletins d'antuvi, en anirà fent avançar com una reconstrucció policial dels succesos a l'Òpera uns anys abans per poder demostrar el fantasma existí.
Recomano la seva lectura a qui li hagi atret el personatge del Fantasma de l'Òpera, qui vulgui recordar com és de tràgic enamorar-se de qui no pot fer-ho recíproc, i qui vulgui gaudir amb una novel·la d'ambientació gòtica important més pel que originà que per la seva qualitat -que en té-.

us deixo tres links musicals, la versió dels Nightwish (en directe) del tema que donà títol al musica; la mateixa peça de l'original -fa 20 anys que n'estic d'enamorat d'aquesta peça-; i dues cançons inspirades en l'obra pels Iron Maiden (ambdues en directe, una amb en Paul i l'altra amb en Bruce, Rainbow i Ullevi, respectivament):








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"