diumenge, de maig 09, 2010

Alícia by Tim Burton



El proppassat divendres vaig tenir l'oportunitat de veure, en molt bona companyia: la Raquel, l'Ira i n'Aleix, la pel·lícula que Tim Burton ha dirigit inspirant-se en els llibres d'Alícia del gran Lewis Carroll.

Afortunadament, ja n'era conscient que la versió no és una adaptació literal, mai millor dit, de les obres carrollianes, perquè sinó m'haugés sentit decebut. De fet, ja ho vai' comentar al acabar, trobo que el gran problema és el nom de la pel·lícula: quelcom com Alícia torna al País de les Meravelles ó Les desventures d'Alícia al País de les Meravelles; però, clar, potser això no ven tant.



A nivell fílmic podem afirmar que aquesta versió més timburtoniana que gòtica del món alicià és una molt interessant pel·lícula; a mi, em va agradar. Podem estar d'acord que una adaptació hagués sigut una petita joia, però ja posats a fer una versió lliure aquesta podia ésser una molt bona pensada. A nivell d'imatges hi ha una gran feina: les mítiques il·lustracions de John Tenniel han set portades amb uns colors molt adequats i ens fa sentir realment en aquell món que Dodgson imaginà en aquella passejada en barca. Tot i que el 3D, que de fet està aplicat després de la filmació, pot aportar una mica de màgia tampoc és innecessari, crec -sí la vaig veure així- per a gaudir de la pel·lícula.

web



Crec que és una pel·lícula interessant, entretinguda i feta amb respecte a l'original. Jo us la recomano, però recordeu que els llibres en que s'inspira són autèntiques obres mestres.

Us deixo uns links:

crítica a Fotogramas aquí
comentari a La Vanguardia aquí
i la wiki aquí

2 comentaris:

  1. Jo no he llegit els llibres, però puc fer-me una idea de l'obra original -sobretot des que vam anar a veure-la al teatre-, i penso que per ser l'Alícia li falta una mica de màgia.

    Tot i així em va agradar molt. Vaig gaudir moltíssim amb les formes, els colors i el maquillatge. Els detalls són molt bonics.

    ResponElimina
  2. Ja saps que són uns dels llibres que et tinc molt recomanats, i que no fa falta que esperis a que anem al UK a aconseguir les versions anotades per Martin Gardner de les obres carrollianes...

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"