dimarts, de novembre 11, 2008

Planeta Famolenc



El passat divendres la Raquel i un servidor vàrem visitar l'exposició Planeta Famolenc a l'Espai Cultural de Caja Madrid.

link

És una interessant expo, on la primera part consta de 30 fotografies, i la segona de tota una sèrie de conceptes que volen fer-nos recapacitar al respecte del que hem vist.

Les fotografies són realitzades per el fotògraf Peter Menzel, conjuntament amb l'escriptora Faith D'Aluisio, a famílies de 24 països amb el menjar que cosumiran durant una setmana. Així podrem apreciar des de qui pot utilitzar 500€ i qui tant sols 1€.



És interessant vore les diferents cultures -molt condicionades per les possibilitats-, a nivell d'hàbits alimentaris. És cert que es podien haver fet encara més paleses les diferencies del primer món del primer món respecte als oblidats per aquest; però tot i així també es veuen alguns efectes de la globalització i com les dietes no són, en els esapcis occidentalitzats, tan adequades com podrien ésser. (Podeu jugar a dues versions del famós "cercant en Wally": on és el peix? i trobeu la beguda de cola i els "pringles"?)



Una vegada vistes les fotografies, ens volen fer reflexionar al respecte dels fets de la gran diferència entre el que es pot consumir en els diferents llocs del món; com mentre en alguns països augmenta l'obessitat -i cada vegada més la infantil; ja veureu com la gran pandèmia occidental serà la diabetes- i en d'altres es manté la increïble taxa elevadíssima de desnutrició... Però no oblidem les greus implicacions polítiques i sicoials que duu això darrera. Al mateix temps; també ens fa certa incidència al respecte de les tendències publicitàries; i les seves grans, i acceptades, voluntàriament o de forma "massiva" -relatiu a la massa de la que formeçm part-, mentides...

És una exposició interesant que no us robarà gaire temps, que és al centre de la ciutat i que us farà, o ho hauria de fer, reflexionar durant un cert temps...

visita virtual: aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"