dimecres, de juliol 23, 2008

La naturalesa de les coses. Olafur Eliasson.


Ahir, mentre el tour mantenia la tensió que avui ha sigut superba, amb la bona companyia de l'Astrid, l'Èlia i l'Aleix vam fer cap a la Fundació Miró -autor que no m'agrada gaire, tot sigui dit- per gaudir d'una de les parts de l'expo La naturalesa de les coses (la segona part es pot gaudir al Centre Cultural Caixa Girona - Fontana d'Or a la capital del gironès. (anem el dia 1 d'agost?)





L'expo és de l'autor dano-islandès Olafur Eliasson (link a la seva pàgina). La veritat és que no sabia molt bé què 'nàvem a vore; quelcom relacionat amb la llum i les seves capicitas artístiques...

Amb la intenció que descobriu què era el que podíem vore us deixo un video:



Heu quedat astorats? Òbviament. Així, com sou ara voltros, amb la boca oberta i l'expressió de satisfacció per haver gaudit d'una experiència sublim, vàrem sortir.

Dins de la nostra, ja llarga, trajectòria de desitjar robar peces de les expos, l'Astrid i jo -que al principi vàrem tèmer per si la nostra companyia sabria acceptar-nos sabem com visitem noltros les expos... juas juas juas-; tornant, doncs destaco una sèrie d'obres:




  • Your espace embracer (la primera obra; la primera vegada que et sobta. Penses que així podries escriure les peces més maques, i que podries arribar a acaronar la teva parella en un silenci hiptònic)


  • Between inside and outside (una successió d'imatges que et permet jugar a psicoanalitzar-te i amb la persona que tinguis al costat. Fou aquí on vàrem pènsar que els perdríem ;p)


  • Large TV lamp (absolutament sublim; superior, allò que només les deeses poden imaginar. Aquí l'Aleix tingué un moment Hommer -totalment comprensible-: milers de làmpades led reaccionen, one by one, amb els píxels d'una pantalla de tv; conseqüència? una sèrie de llums absolutament hipnòtics... perfectes tant per tenir una experiència enteogènica o per torturar a qualsevol... o per gaudir d'una nit d'estels sense estels amb la parella...)


  • Corner extension (version 3) (escultura perfecta per tenir en una cantonada del saló en les nits d'hivern)


  • Round rainbow (la meravella que heu vist al video)




  • Medium square sphere



  • Colour square sphere (amdues són més moments hipnòtics) -per cert, vàrem pensar que cal fer que l'Àngela digui "hectoicosaduoedre"- ;p


  • Power tower (el llum per el saló a les vesprades fosques a una casa de pedre)


  • Who is afraid (juguem amb els colors?)

dossier per si el voleu visitar: http://fundaciomiro-bcn.org/imgdin/spdossier/0007.pdf


En resum; feu una visita i gaudiu... BRUTAL!!!



http://www.olafureliasson.net/ (de la seva pàgina són les fotos, excepte la de Who is afraid).


1 comentari:

  1. Realment em va encantar. De fet potser hi tornaria i tot :)

    I si més no, s'ha de mirar d'anar a Girona, les segones parts no són mai el mateix, però no per això cal desaprofitar-les.

    Per cert! avui he passat per davant del Museu Diocesà i si que hi ha una expo en cartell! serà que aquesta església no té pasta per fer-ne difusió? ¬¬

    Ptons

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"