dijous, de gener 03, 2013

Alfa i Omega

Alfa i Omega no és un relat, o millor dit, no és només un relat; és una part d'un tot, una de les extremitats d'un cos que sembla estendre's com una invasió.

 
Alfa i omega és l'adaptació literària que en Sergi G. Oset fa de Nova Sico, el disc conceptual de la banda barcelonina de rock progressiu Midnight Zombie Alligator. A més a més, no podem obviar que el projecte es complementa amb el curtmetratge Corpus Earthling. Tota una combinació de factors per fer d'aquesta nova creació zombi quelcom gens habitual, si més no, en els aspectes formals.


A Alfa i omega ens trobem el relat que en Nathan Gripp, un microbiòleg resident en una urbanització benestant, ens fa de la situació en què es troba una vegada ha esdevingut un apocalipsi zombi. Durant la seva aventura a Cuerno Meseta es trobarà amb la Cas, una noia gens típica per les narracions zombis d'habitud. De fet... Bé, millor que llegiu el relat breu que en Sergi G. Oset ens brinda, i si és possible, molt recomanable, amb el disc dels MZA de fons. I en acabar feu un visionat del curtmetratge.

Vull felicitar l'autor pel transvasament fet des del disc al relat. Directe, tallant, expeditiu i zombi. Ha aconseguit una narració perfecta per llegir al llit abans d'anar a dormir, i esperar que ens atrapin els somnis, tal vegada malsons? I parlant de felicitacions, vull mostrar la meva admiració per la portada d'Héctor Jenz.

Si m'ho permeteu, us deixo alguna pinzellada poètica que podreu trobar a Alfa i omega, sí, jo jugaria a cercar rerefons en el títol de l'obra:

D'això en fa una eternitat, quan la tecnologia era una joguina que ens donava seguretat.

Les explosions se succeeixen aleatòriament en un correfoc descontrolat.

(...) el responsable de portar la humanitat a un punt més enllà de la barbàrie.

Us recomano una llegida, amb el paquet sencer, i fem petar una xerrada. Com la vetllada, us deixo la fotografia de l'autor parlant de l'obra, de la presentació conjunta de les tres parts d'aquest totum.




Com a últim comentari, que en absolut voldria enfosquís l'opinió del relat, com a crítica constructiva, que caldria una revisió editorial per eradicar certs aspectes dissonants normativament a nivell lingüístics.

I recordeu, vigileu qui us mossega...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals

La meva foto
Bangor, Gwyned / Cymru, United Kingdom
mai m'ha agradat parlar de mi mateix, així que millor visiteu aquesta "definició"